Inhoud SoftwareBus 2019-2

Deel dit artikel

,

Een aantal artikelen zijn beschikbaar als pdf bestand. Klik op een link of de bijbehorende afbeelding om de gewenste pdf te downloaden.

Let wel: overname van artikelen is slechts toegestaan met VOORAFGAANDE schriftelijke toestemming van de redactie!

Voorplaat en Voorwoord: Ook in dit nummer verzorgt voorzitter Ton Valkenburgh het voorwoord. Daarbij wijst hij op de risico’s van de grote sociale media, de praktijken die de grote bedrijven achter deze media erop na houden en de consequenties ervan voor de gebruikers.
Algemene ledenvergadering: Oproep aan de leden tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 20 april a.s. Statutair is vastgelegd dat deze oproep ten minste acht weken voor de ALV moet worden gedaan. Omdat niet alle leden op de SoftwareBus geabonneerd zijn, ontvangen de leden de oproep ook in een Nieuwsbrief.
De CompUfair van 20 april: Zoals gewoonlijk zijn alle platforms van CompUsers aanwezig en daarnaast de gebruikelijke HCC-interessegroepen. De zaal is open vanaf tien uur en sluit om vier uur n.m. Tussendoor wordt de ALV gehouden. Zie de website www.compusers.nl voor de meest actuele info. Voor sommige onderdelen moet u eerst inloggen.
De Kaderdag van 16 maart: Op zaterdag 16 maart hebben zo’n dertig vrijwilligers van onze vereniging weer de koppen bij elkaar gestoken. Traditiegetrouw doen we dat bij Van der Valk in Breukelen, een mooie locatie, centraal gelegen en goed bereikbaar. Een kort verslag van de bijeenkomst, opgesteld door René Suiker.
Over Linux: Linux als ecosysteem, een lezing door Hans Lunsing. De lezing omvatte niet alleen de ontstaansgeschiedenis, maar ook de verdere ontwikkeling van dit veelzijdige besturingssysteem, dat zich onder meer onderscheidt van andere besturingssystemen door zijn grote diversiteit aan 'distro's': die bieden 'voor elck wat wils'. Wist u dat heel veel servers draaien onder Linux!
Kort Goed: Een nieuwe rubriek, samensteller: Rein de Jong. Hij stelt: ‘Zo af en toe inspireert mij een gedachte, ideetje of kort bericht, waarvan ik denk dat die inspiratie voor meer mensen waardevol kan zijn. Die gedachten en ideeën wil ik graag delen.’ Deze keer over: E-reader formaat wijzigen, nieuwe betaalregels (PSD2) en Windows telemetrie de mond snoeren.
IoT, Domotica en Node-RED: Door Karel Karssen. Enige tijd geleden ben ik bij een presentatie geweest over IoT, u weet wel ‘Internet ofThings’ oftewel ‘het Internet der Dingen’. Dat bracht me er toe er een artikel over te schrijven.
Colofon: Hier vindt u alles wat u zou moeten weten over het melden van verhuizing, overlijden, opzeggen en dergelijke.
Review PDF Creator Free: Review door Frans Dijkhoff. PDF Creator is een gratis programma om pdf-bestanden te maken. Overigens een van de eerste die zulks mogelijk maakte via een virtuele printer.
Review PDFill PDFTools: Review door Frans Dijkhoff. In de periode dat ik de functie van secretaris van onze computervereniging mocht vervullen,maakte ik veelvuldig gebruik van pdf-bestanden. Waarom?
Advertentie: Gezocht: secretaris m/v. De huidige secretaris zal zich in 2020 niet herkiesbaar stellen.
Roli Noise Blocks: Door Rien Parhan. Op 26 januari hebben diverse geïnteresseerden kennis gemaakt met de mogelijkheden van de Roli-blocks. Op 20 april mag je zelf aan de slag. Dat wil zeggen, als je de Roli Noise App hebt gedownload.
Advertentie: Eindredacteur gezocht. De huidige eindredacteur wil na ruim tien jaar trouwe dienst graag een stap terug doen.
TouchOSC Editor: TouchOSC is eenvoudig aan te passen aan je eigen wensen met de TouchOSC editor.
Ont-byten: André Reinink is bezorgd over ons gedrag op social media en vraagt zich af ‘Waarom blijven we ‘plakken’ aan privacy-onvriendelijke apps?’ Hij noemt een aantal redenen en waarschuwt: ‘Onderzoek alles, behoud het goede!’
Automatisch back-uppen: Een artikel van Kees van der Vlies. Laat Windows automatisch bestandsback-ups maken. Wie met bestanden omgaat die vaak gewijzigd (moeten) worden, zoals tekstdocumenten, rekenbladen, geluids-, foto- en videobewerkingen, maar ook bv. het Register, zal vroeg of laat de wens hebben terug te gaan naar een vorige versie van het bestand.
Scratch – programmeren (4): Deel 4 van de vervolgserie over Scratch, een objectgeöriënteerde programmeer-app waarmee je heerlijk creatief bezig kunt zijn op computer of tablet. René Suiker neemt u weer mee naar de leeromgeving van Scratch en ScratchJr van het MIT (in Massachusetts USA). Ook deze keer gaat u weer allerlei opdrachten utvoeren.

Actueel

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden